Wielrennen in Nederland

Nederland is één van de meest geschikte landen om te gaan wielrijden. Er zijn genoeg fietspaden in Nederland en er is vaak veel ruimte, zeker wanneer je naar de gebieden gaat waar wat meer ruimte is. Nederland is een land waarin veel gefietst wordt en dat is een voordeel voor de mensen die willen wielrennen, omdat de mensen al rekening houden met het feit dat er fietsers op de weg kunnen zijn. Aangezien het normaal is om te wielrennen, kom je ook vaak grotere groepen tegen met mannen en jongens die samen gaan fietsen. Onder de vrouwen is dat ook steeds meer normaal, ook zij zitten steeds vaker op de racefiets om te trainen.

Uiteraard zijn het niet alleen de mensen die trainen die op de fietsen te vinden zijn. De mensen die graag wat aan de lijn willen doen, zitten ook vaak op de fiets. Dit is een betere manier om aan de lijn te werken en is gezonder dan hardlopen. Het grote voordeel is dat het lichamelijk en geestelijk een stuk makkelijker lijkt. We hebben allemaal weleens op een fiets gezeten en wanneer er veel te zien is tijdens het fietsen door het land, is het al snel een stuk makkelijker om vol te houden. De wielersport is overigens zelf ook redelijk groot, jaarlijks zijn er duizenden mensen die deelnemen aan de wedstrijden die lokaal gehouden worden, of door de vereniging.

Waar ga je fietsen?

Nederland is een groot land wanneer je er met de fiets doorheen wilt komen en er zijn veel mogelijkheden voor de mensen die graag willen gaan fietsen. Alle provincies hebben wat te bieden en wanneer je een goede fietsendrager op de auto hebt, of iemand met een wagen die groot genoeg is om de fietsen te vervoeren, dan kun je ook verschillende gebieden ontdekken op de fiets. Zo kun je ervoor kiezen om je ergens te laten droppen en terug te fietsen naar huis vanuit de verschillende mogelijke richtingen. Ook kun je ervoor kiezen om van een bepaalde plek naar een andere plaats te fietsen.

Op die manier kun je ontspannen of inspannend gaan fietsen, omdat je van tevoren namelijk al weet wat je gaat doen en welke richting je aan gaat houden. Wanneer je met een groep aan het fietsen bent, zal al snel blijken dat het lastig is om al fietsend te overleggen. Weet iedereen wat het idee is en waarheen gefietst wordt, dan wordt het makkelijker. Houd vooral je routes bij via een applicatie of de kaart, zodat je de route nog eens kunt doen wanneer je het een zeer geslaagd traject vond of wanneer je er wat meer op wilt trainen omdat je een bepaalde tijd neer wilt zetten. Ga je recreatief fietsen, dan kan het een leuk idee zijn om eens te kijken naar één van de vele uitgestippelde routes die je op de fiets door heel Nederland kunt doen. Let daarbij vooral op de lengte en de zwaarte van de rit voordat je eraan begint met een oude fiets of een nacht weinig slaap.