De Koos Moerenhout Classic

De naam van Koos Moerenhout zal bij veel mensen zeker een belletje doen rinkelen. Het was de wielrenner die veertien jaar in het zadel gezeten heeft en die hard gewerkt heeft als knecht in de Nederlandse Wielersport, maar tegenwoordig is hij actief in het team dat achter de wielrenners actief is om alle prestaties mogelijk te maken. Reden genoeg om wat meer informatie over deze man te geven, maar wellicht is het nog veel interessanter om eens te kijken naar een van de tours die naar hem vernoemd is. De Koos Moerenhout Classic wordt jaarlijks verreden, heeft meerdere sponsors en kan in verschillende lengtes gedaan worden door professionals en door amateurs. Met vier verschillende afstanden is het een leuke tour voor veel mensen, want er kan 85 kilometer gefietst worden, 130, 170 en zelfs 200 kilometer! Dat met een grote groep deelnemers uit alle mogelijke leeftijdsklassen, waardoor het nog leuker wordt.

Wanneer en wat kost het?

De ritten worden doorgaans in de maand mei verreden, maar het is al tijden voor de start mogelijk om je in te schrijven voor één van de afstanden. Dat is al snel leuker dan je denkt, want je kunt al meedoen voor iets meer dan 10 euro. Daarvoor krijg je een volledig uitgezet parcours en het maximaal aantal deelnemers is 2500, dus is het verstandig om er op tijd bij te zijn. Wanneer je je van tevoren inschrijft, heb je de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren op kleine afstand van de start, zodat je zeker weet dat je makkelijk aan de start kunt verschijnen. De start is in Steenbergen en afhankelijk van de afstand die je kiest, is er zeker genoeg te zien van Nederland.

Andere wedstrijden

Je kunt altijd kijken of er meer ritten te rijden zijn, want er zijn veel tours die een startpunt hebben in Nederland. Er zijn verschillende wedstrijden met verschillende doelen, waardoor het interessant kan zijn om eens te kijken welke van de wedstrijden het beste bij jou past. Onthoud dat de verschillende instellingen van de wedstrijden belangrijk kunnen zijn. Wanneer je echt voor de winst wilt gaan rijden, is het goed om een wedstrijd te gaan fietsen waarbij meerdere mensen echt voor de winst willen gaan. Bepaalde tours hebben helemaal geen podium en zijn gewoon opgezet om samen leuk te gaan fietsen door Nederland. Deze kun je gebruiken voor eigen training, maar ook voor het plezier hebben op de fiets tijdens het fietsen met andere mensen.

Wil je graag veel wedstrijden fietsen, dan is het verstandig om lid te worden van een club of vereniging. Zij hebben vaak een goed overzicht van de wedstrijden en de eisen, al kun je deze ook op internet vinden wanneer je er handig mee bent. De Koos Moerenhout Classic is bijvoorbeeld ook op internet te vinden.